top of page

Когато Всичко се Променя, Пренареди Всичко


Статуя с маска против Ковид

Намираме се във времена на промени и това е само началото на поредица от трансформации. Глобални, фундаментални, индивидуални. Преминаваме към нов начин на живот и работа, нови начини за комуникация, нови начини да правим това, което наричаме наше призвание.


Вирусът ни накара да се върнем вкъщи, да се изолираме, да сведем до минимум дейностите, които извършваме. Много хора в момента се замислят дали това, което са правили до преди няколко седмици, всъщност е имало смисъл. Оставането сами със себе си ни кара да си задаваме въпроси, като в същото време ни дава и тишината да чуем отговорите.


Сега не е времето да гледаме назад с носталгия и да чакаме всичко да се върне към нормата и към стария начин. Моментът предполага да гледаме напред към различното, което предстои, като в същото време сме здраво стъпили на земята тук и сега.


Как ще продължиш в новите времена, зависи изцяло от това каква работа ще свършиш сега в момента на преход. Задай си следните въпроси:


Кой съм аз, в какво вярвам? Кои са моите истински ценности?

Кой е моят бизнес, защо го правя, каква е Мисията му? Как мога да пренапиша това, в което вярва моят бизнес и да създам нови услуги, нови начини на комуникация?

Какво ме отличава от другите - какви са индивидуалните ми сили и таланти? Как мога да ги използвам сега, когато нуждите на хората се променят?

Какво беше важно вчера? Какво е важно днес? Какво ще е важно утре?

Къде се намирам в момента, къде искам да стигна? С какво е нужно да се разделя? Какво ново е нужно да интегрирам?

Какво мога да започна да правя днес, за да създавам следващото стъпало по-лесно и да вървя успоредно с промяната, а не да ме е страх от нея?


Промяната винаги е била въпрос на разпадане на старото и създаване на новото. Доколко я разбираме, умеем и създаваме, определя и как ще минем към следващия период в живота си и в бизнеса си.


Това, което правим в момента, определя дали ще оцеляваме или ще преуспяваме. Нека правим осъзнати избори и се движим напред без страх и с желание да се поучим от опита си и да го използваме в изграждането на устойчиво бъдеще.





Comments


bottom of page