Search

5 въпроса, които да си зададеш преди да направиш промяна в кариерата си


1. Ако започна отзад напред?

Представи си, че твоята кариера е посланието ти за света, което ще оставиш, когато вече те няма. С какво искаш да те запомнят? Какво би искал да предадеш на следващите поколения и на децата си? И ако мислиш, че тези въпроси са крайни или не им е все още времето, разбери, че ще дойде момент, когато всъщност вече ще е късно за тях. Задай си ги сега, отговори си и започни да гледаш на работата си като на твоето наследство, като онази история, която искаш да се разказва за теб.

2. Коя е моята визия, кои са вярванията ми за света и за бизнеса, кои са идеите, които имам?

Ти имаш уникални виждания за света и за начина, по който той съществува. Имаш идеи, проблеми, които би искал да видиш решени? Кои са те? Хората няма да купят от теб това, което правиш, няма да купят продукта или услугата ти. Те ще купят Защо го правиш. Кое е твоето Защо?

3. Ако трябва да посветя времето си на кауза, коя би била тя?

Помисли си кои са нещата, които те вълнуват, за какво не можеш да спреш да мислиш. Кои са темите, за които обичаш най-много да говориш с приятелите си?

4. Ако мнението на останалите нямаше значение, с какво щях да се занимавам сега?

Замислял ли си се, че в част от изборите си, е възможно да искаш да угодиш на някой друг, а не на себе си. Или има случаи, в които не предприемаш риск в кариерата си, защото “какво ще кажат останалите” е това, което те спира?

5. Коя е мечтата?

Имаш ли мечта, която винаги си искал да реализираш? Мечта, която си оставял за момент в бъдещето? Седни и напиши кои са целите и мечтите, които искаш да видиш осъществени, извикай ги с максимално много подробности. Нека визията ти за бъдещето, стремежите за промяна и реализация, са тези, които те мотивират да продължаваш напред!

#промяна #кариера #въпрос #решение

0 views